وبلاگ استاد حساب

وبلاگ استاد حساب

تبلیغات تبلیغات

طبقه بندی مالیات در ایران چیست؟✅

طبقه بندی مالیات در ایران

همه ما حداقل یک بار کلمه مالیات را شنیده ایم. موضوع مالیات و پرداخت آن همه افراد جامعه را درگیر می کند و حتی ممکن است عده ای از آن مطلع نباشند اما مالیات بپردازند. همه انسان ها سعی می کنند زندگی فردی و اجتماعی خوبی داشته باشند و آرزو دارند در حداکثر آسایش و آرامش زندگی کنند ما در زندگی انسان برای رسیدن به این خوبی و آرامش، برای کسب درآمد تلاش می کنیم و با درآمد و امکاناتی که داریم آرامش را برای خود و خانواده فراهم می کنیم. ما در زندگی اجتماعی می خواهیم کشور به گونه ای باشد که بهترین درآمد ممکن را داشته باشیم و همچنین جاده ها، بیمارستان ها، مراکز خرید و … خوب را داشته باشیم. برای پاسخگویی به این درخواست های مردمی چه باید کرد؟ هزینه های یک زندگی اجتماعی خوب از کجا باید تامین شود؟
دولت موظف است زیرساخت های لازم را برای انجام کارهای خوب مردم و ابزارها و شرایط مناسب برای فعالیت اقتصادی فراهم کند. از سوی دیگر تامین این زیرساخت ها مستلزم هزینه است و مردم برای تامین این نیازها بخشی از درآمد کسب و کار و فعالیت های اقتصادی را به صورت مالیات به دولت پرداخت می کنند تا این هزینه های اجتماعی تامین شود.
مالیات را می توان یکی از مهمترین منابع درآمدی یک کشور دانست. این مالیات ها صرف انواع هزینه های اجتماعی با اهداف مختلف از جمله تامین رفاه اجتماعی، ارتقا و بهبود فضای کسب و کار و انجام پروژه های خدمات ملی و غیره می شود. با توجه به مسائل زندگی جامعه، پرداخت مالیات امری ضروری و جدایی ناپذیر از چرخه اقتصادی کشور است.
در این مقاله به بررسی انواع مالیات در ایران می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا با انواع مالیات در ایران آشنا شوید.

کدام شخص موظف به پرداخت مالیات است؟

ابتدا باید بدانیم چه افرادی باید مالیات بپردازند. ماده 1 قانون مالیات های مستقیم به این موضوع اشاره دارد و به موجب آن اشخاص ذیل مکلف به پرداخت مالیات می باشند:
1. کلیه اشخاص حقیقی ایرانی مقیم ایران به ازای کلیه درآمدهایی (در ایران یا خارج از ایران) که کسب می کنند.
2. اشخاص حقیقی ایرانی مقیم خارج از ایران به ازای کلیه درآمدی که در ایران کسب می کنند.
3. اشخاص حقوقی ایرانی به میزان درآمدی که در ایران یا خارج از ایران کسب می کنند.4. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی برای کلیه اموال و املاکی که دارند.
5. اشخاص حقیقی و حقوقی غیر ایرانی به هر درآمدی که در ایران به هر نحوی کسب می کنند.

در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

مطالب پیشنهادی

آخرین مطالب سایر وبلاگ ها

جستجو در وبلاگ ها